top of page

Božićni DIY - snježno selo

Dok čekamo da se kiša pretvori u snijeg i sanjamo o bijelom prosincu, zašto ne bismo napravili jednu mini, kućnu, verziju toliko željenog prizora ?! Ovaj post je nastao u suradnji s Offertissimom i kod njih možete pronaći sve potrebno za izradu.



Što će vam biti potrebno?

  • staklena posuda po želji

  • ukrasi (kućica, drvce, životinje)

  • baterijske lampice

  • bijeli dekorativni kamenčići

  • umjetni snijeg (ili neka zamjena za isti)*

  • snijeg u spreju (opcionalno)

*ja sam umjesto umjetnog snijega koristila sol, no odmah ću napomenuti da postoji mogućnost da sol nakon dužeg stajanja (ukoliko je vlažna) malo nagrize lampice, pa svakako vodite računa o tome i eventualno koristite nešto drugo kao zamjenu ako ne možete nabaviti umjetni snijeg




Postupak izrade, odnosno slaganja ove snježne scene ne može biti jednostavniji nego što jest. Apsolutno ne možete pogriješiti i slobodno se poigrajte s raznim elementima. Ja sam na dno posude stavila bijele dekorativne kamenčiće te na njih rasporedila lampice, a kutijicu s baterijama sam utisnula u kamenčiće kako bih dobila ravnu površinu za slaganje. Preko svega sam sipala malo soli. U sredinu posude sam smjestila kućicu te sam pokraj nje dodala dva drvca. Snijegom u spreju sam malo pošpricala staklenu posudu da bi se dobio dojam padajućeg snijega. I to bi bilo to. Zaista je jednostavno, zar ne?



Ovo je DIY u koji možete uključiti i djecu te vjerujem da ćete se zabaviti i uživati u stvaranju magične snježne scene. Možete iskoristiti razne elemente umjesto kućice - životinje, autić s drvcem na krovu i slično.



Nadam se da ste uživali u ovom postu te se nadam da ću vas motivirati na malo kreativnog izražavanja. Opuštajuće je i skreće misli s negativnosti kojima smo svakodnevno okruženi, a upravo to nam treba da se pripremimo na dolazak najljepšeg doba godine.


Do sljedećeg posta,

Matea


*sadržaj je sponzoriran

bottom of page