top of page

Božićni DIY - papirnate kugle

...od podložaka za torte/kolače. Post je nastao u suradnji s Offertissimom, a upravo tamo možete pronaći materijal potreban za izradu.Prošle godine smo svi radili zvijezde od papirnatih vrećica, a vjerujem da su moje kugle od papirnatih podložaka dostojna zamjena ako za ove blagdane želite nešto drugačije.


Potreban materijal:

  • okrugli papirnati podlošci (15 - 20 komada;ovisno o promjeru)

  • ljepilo za papir

  • vrpca/špaga za vješanje

Postupak izrade je jednostavan, a ja ću se potruditi detaljno vam objasniti pomoću fotografija. Za jednu kuglu će vam biti potrebno između 15 i 20 podložaka, ovisno o veličini podložaka. Ako niste sigurni koliko vam treba, jednostavno probajte otvoriti kuglu i ako vam se čini da još fali, dodajte par komada.


  1. Presavinuti podložak na pola i nanijeti ljepilo kako je prikazano crvenom crtom na prvoj slici.

  2. Preklopiti podložak i stisnuti rukom na zalijepljeno mjesto.

  3. Na isti način pripremiti 15 - 20 komada podložaka.

  4. Sada podloške treba lijepiti jedan na drugi. Ljepilo se nanosi kako je prikazano dvjema crvenim crtama na fotografiji ispod.

  5. Kada ste spojili sve podloške, možete zalijepiti trakicu/špagu s unutarnje strane ako ćete kugle vješati.

  6. Nanijeti ljepilo na isti način na zadnji podložak te otvoriti kuglu. Pridržite kratko dok se ljepilo ne posuši.Ove kugle možete koristiti kao samostojeću dekoraciju ili ih vješati pomoću špage.

Kugle su vrlo efektne i uklopiti će se u svaki prostor. Ukoliko vam postupak izrade nije potpuno jasan, na mom Instagram profilu možete pronaći i video izrade.


U Offertissimi možete pronaći velika pakiranja podložaka (100 kom = 15 kn) te tako povoljno izraditi ove zanimljive ukrase.


Nadam se da vam se ideja svidjela te da ćete se okušati u izradi.


Do sljedećeg posta,

Matea


*sponzorirani sadržaj

Comments


bottom of page