top of page

Božićna lanterna

Danas za vas imam jednu lijepu svjetleću dekoraciju koju sam izradila od obične staklene teglice za zimnicu. Možete koristiti i manju teglicu, ja sam odabrala veliku jer sam htjela izraditi veliku lanternu.Osim teglice, za izradu ove dekoracije, trebati će vam:


  • bijela tempera (ili akrilna boja/marker)

  • špaga

  • komad žice

  • umjetni snijeg ili soda bikarbona

  • lampice ili svijeća na baterije

  • dekoracija po želji

Materijal pronađite u Offertissimi.Postupak je jednostavan. Teglicu bijelom bojom iscrtajte s nekim božićnim/zimskim motivima. To mogu biti drvca, pahulje, zvijezde, snjegovići, saonice itd. Ja sam se odlučila za kućice i snijeg jer mi je to nekako motiv koji ove godine najviše volim. Crtež ne mora biti potpuno precizan, baš mu ta "neurednost" daje posebnu čar i posebnost.Kada ste završili crtež, rub boce omotajte špagom te pričvrstite žicu koja svojim oblikom podsjeća na ručku lanterne.U teglu dodajte umjetni snijeg (ili sodu bikarbonu) te lampice. Čim se upale lampice, dojam je potpuno drugačiji. Žao mi je što slike ne mogu u potpunosti prikazati igru svijetla i sjene kroz crteže.Sada vam još samo preostaje dodati neku dekoraciju po želji i pronaći neki kutak koji će ova lanterna krasiti.


Nadam se da vam se ideja sviđa i da su vas ovi moji blagdanski postovi inspirirali da ukrasite svoj dom sitnicama koje će vam dodatno uljepšati blagdane.


Do sljedećeg posta,

Matea


*post je nastao u suradnji s Offertissimom

Comments


bottom of page