Američke palačinke

Pahuljaste, američke palačinke uvijek radim "od oka", no prije par godina su me ljudi na IG tražili recept pa sam sastojke izmjerila i nastao je ovaj moj recept. Prilikom objave božićnog izazova na starom blogu ponestalo mi je prostora za pohranu te sam obrisala neke stare postove. Zabunom i onaj u kojem je bio ovaj recept. I mislila sam da je zauvijek izgubljen. No, spletom nekih okolnosti, pronašla sam ga i zato ga sada objavljujem ovdje.


Reći ću neskromno da je ovo jedini recept za američke palačinke koji vam treba. Mekane i pahuljaste, čak kako trebaju biti. I zato, uživajte i isprobajte recept!


Sastojci (za 15ak palačinki):

  • 3 jaja

  • 1 žlica šećera

  • 1 prašak za pecivo

  • 1 šalica glatkog brašna

  • 3/4 šalice mlijeka

  • par kapi ekstrakta vanilije (nije obavezno)

*šalica = 3 dcl


Razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Napravite snijeg od bjelanjaka i stavite sa strane.

U žumanjke dodajte sve ostale sastojke i miksajte dok se sve ne poveže. Zatim dodajte snijeg od bjelanjaka u smjesu i ručno miješajte samo dok se ne spoji (ne predugo).


Tavu premažite s mrvicom ulja, sipajte malo smjese i razvucite šefljom do željene veličine/oblika. Pecite na srednjoj vatri dok se ne pojave mjehurići, zatim okrenite i kratko pecite s druge strane.


*ako vam je smjesa pregusta, samo dodajte par kapi mlijeka i promiješajte lagano

Palačinke mažite omiljenim namazom, jogurtom ili prelijte medom, a možete dodati i najdraže voće.


I svakako javite kako su vam se svidjele ako isprobate recept!


Matea

© 2020 Little things. All Rights Reserved.